Skip to main content Skip to search

Hypotheek Groningen Koopwoning

Onafhankelijk hypotheekadvies voor particulieren, ZZP'ers, DGA’s en vrije beroepoefenaren!

Of u nu voor het eerst een woning gaat kopen of dat u een zogenaamde doorstromer bent. Het aangaan van een hypotheek voor de financiering van de eigen woning is een belangrijke financiële beslissing voor lange tijd.

Er komen veel financiële- en fiscale zaken kijken bij het aangaan van een hypotheek. Daarbij komt dat het keuzeaanbod groot is. Het aanbod van hypotheekverstrekkers is groot en dan hebben ze ook nog allen hun eigen voorwaarde en rentes. En last-but-not least je kunt niet (kosteloos) zomaar bij alle banken binnen lopen.

Groninger Hypotheken helpt u om de hypotheek in te richten die bij uw situatie past. Wij begeleiden u vanaf onze eerste (gratis) kennismaking tot aan het tekenen van de aktes bij de notaris. Benieuwd naar de mogelijkheden voor u? Neem vrijblijvend contact met ons op.

Groninger Hypotheken Koopwoning

Wat kunt u verwachten van een samenwerking met ons?

Een hypotheek is niet zo maar geregeld. Hier gaan een aantal gesprekken over heen. Het doel van het eerste gesprek is om u handvaten te geven zodat u gericht op zoek kan gaan naar een woning. In het eerste gesprek bepalen wij wat u maximaal kunt lenen, maar nog belangrijk hoeveel verantwoord is om te lenen.

Als de woning aangekocht is volgt de tweede afspraak. Wij gaan nu echt de hypotheek inrichten. Hoe lang zetten we de rente vast? Hoe gaan we aflossen? Welke voorwaarden bij de hypotheek zijn belangrijk en welke echt onwenselijk? Welke risico’s zijn er bij het afsluiten van een hypotheek?

Nu we dit weten gaan we op zoek naar de bank die bij deze mix van zaken de beste hypotheek voor u heeft! Dus eerst bepalen wat bij u past en dan zoeken we de bank er bij en niet andersom!

Ten slotte bespreken wij met u de opgevraagde offerte(s) en zorgen dat alle stukken goed bij de bank terecht komen en begeleiden dit traject totdat de hypotheek akkoord is.

Veelgestelde vragen

 • Hoeveel kan ik lenen en hoeveel lenen is verstandig?

  Er zijn twee zaken die van belang zijn om te bepalen hoeveel u kunt lenen. Dit zijn de zogenaamde Loan-to-income (LTI) en Loan-to-value (LTV). De LTI geeft aan hoeveel u kunt lenen op basis van het inkomen. Dit wordt bepaald op basis van normen die door de overheid zijn vastgesteld.
  De LTV geeft aan hoeveel u kunt lenen ten opzichte van de koopprijs van de woning. In 2016 kunt u nog 102% van de koopprijs financieren, in 2017 101% en in 2018 alleen nog maar de koopprijs. In het verleden kon alles nog gefinancierd worden. Tegenwoordig moet er eigen geld ingebracht worden om de financiering rond te krijgen. Hoeveel je maximaal kunt lenen is uiteraard belangrijk om te weten (bereken het direct met deze hypotheek tool). Echter is het vaak niet verstandig om maximaal te lenen. Hoeveel u wilt lenen is een nog belangrijkere vraag. Wij helpen u bij graag deze beslissing.

 • Welke rentevaste periode moet ik kiezen?

  De rentevaste periode is de tijd dat de rente die u betaalt aan de bank niet veranderd. De keuze voor rentevaste periode is afhankelijk van uw risicobereidheid. Mensen die graag voor lange tijd zekerheid willen over de hypotheeklasten zetten de rente langer vast. Verder is van belang in hoeverre u in staat bent om renteschommelingen op te vangen. Dit is onder andere afhankelijk van inkomen, inkomensstijgingen in de toekomst en andere financiële wensen.

 • Hoeveel en hoe moet ik mijn hypotheek aflossen?

  Indien u starter bent op de woningmarkt, moet de totale hypotheek in maximaal 30 jaar worden afgelost. In het verleden konden er nog aflossingsvormen worden gekozen waarbij je aan het eind van de looptijd de hypotheek ging aflossen of zelfs helemaal niet aflossen. De regelgeving is in 2013 totaal gewijzigd. Indien u een zogenaamde doorstromer bent dan ligt dit anders. Een doorstromer hoeft de nieuwe hypotheek niet helemaal af te lossen. Indien u op 31 december 2012 al een hypotheek had, dan bent u een doorstromer. Van de fiscus hoeft er ter hoogte van de bestaande hypotheek niets afgelost te worden. De banken hebben echter onderling afgesproken dat maximaal 50% van de waarde van de woning aflossingsvrij geleend mag worden.

 • Welke risico’s loop ik bij het afsluiten van een hypotheek?

  Een hypotheek heeft meestal een looptijd van 30 jaar. In deze 30 jaar kunnen er zaken gebeuren die u van tevoren niet kunt weten. Het is verstandig om bij een aantal gebeurtenissen in het leven stil te staan en de financiële gevolgen te laten berekenen. Het is verstandig om stil te staan bij de betaalbaarheid van de hypotheeklasten bij deze gebeurtenissen zoals vroegtijdig overlijden, arbeidsongeschiktheid, werkloosheid, pensionering en uit elkaar gaan. Groninger hypotheken berekent voor u de financiële gevolgen van elk van deze gebeurtenissen.

Heeft u een andere vraag?

Stel uw vraag gerust via het contact formulier of bel 050-2112431.