Skip to main content Skip to search

Overlijdensrisico Hypotheek Berekenen

Overlijdensrisico hypotheek berekenen: Hoeveel kunt u besparen?

Een overlijdensrisicoverzekering wordt vaak afgesloten om ervoor te zorgen dat de partner in de woning kan blijven wonen bij onverhoopt overlijden. Een andere reden is om nabestaande goed achter te laten of simpelweg omdat het verplicht is bij NHG of door de geldverstrekker vereist wordt. Bekijk of u kunt besparen met onze overlijdensrisico hypotheek berekenen tool:

hypotheek

Maak een afspraak voor persoonlijk advies
Deze berekeningen zijn slechts een indicatie. Maak een afspraak met ons, Groninger Hypotheken, als u een berekening wilt hebben die volledig op maat is voor uw specifieke situatie.

Hoe werkt de overlijdensrisicoverzekering tool
U begint deze tool door bij besparen op uw overlijdensrisicoverzekering aan te geven of het een nieuwe of een bestaande verzekering betreft. Vervolgens voert u uw geboortedatum in en of u wel of niet rookt. Dit is relevant gezien veel verzekeraars een lager tarief aanbieden bij niet-roken. Na het invoeren van deze gegevens krijgt u de keuze om uw partner mee te verzekeren. Wanneer u voor deze optie kiest is het belangrijk zijn/haar geboortedatum in te vullen gevolgd door het wel of niet roken.

 Let op!
Voor partners zijn er meerdere mogelijkheden bij het afsluiten van een overlijdensrisicoverzekering. Wij adviseren voor meer informatie contact op te nemen met uw hypotheekadviseur te Groningen, Groningen Hypotheken

Bij gewenste verzekering geeft u de looptijd van de verzekering aan. Houdt hierbij rekening dat de looptijd van uw overlijdensrisicoverzekering afhankelijk is van uw leeftijd. Vervolgens kunt de hoogte van de uitkering bepalen. Dat wil zeggen dat u hierbij kunt aangeven voor wat voor bedrag u uzelf wilt verzekeren. Wanneer u dit heeft ingevuld kiest u de vorm van uitkering. Hierbij kunt u kiezen uit gelijkblijvend, lineair dalend en  annuïtair dalend.

Wanneer u alle bovenstaande gegevens heeft ingevuld en uw naam en e-mailadres achterlaat, zal uw premie berekend worden.