Skip to main content Skip to search

Actuele hypotheekrente

Wat is de actuele hypotheekrente?

Hieronder vindt u een overzicht van de rentes per geldverstrekker. Welke geldverstrekker de scherpste rente biedt is bijvoorbeeld afhankelijk van het feit of u een hypotheek wilt met- of zonder NHG en van de rentevaste periode. Deze tool biedt het meest actuele renteaanbod!

hypotheek

Wilt u meer informatie om zo de juiste keuze te kunnen maken? Neem dan contact op met uw hypotheekadviseur te Groningen,  Groninger Hypotheken.

Hoe werkt de Actuele Hypotheekrente tool
Onder het kopje tarieven voor, kunt u kiezen of het een nieuwe hypotheek of een renteverlenging betreft. U kiest alleen voor de optie renteverlenging wanneer u al een bestaande hypotheek heeft. Vervolgens kunt u onder het kopje geldverstrekkers kiezen voor alle geldverstrekkers of een keuze maken uit het ruime aanbod. Ons advies is om te kiezen voor alle geldverstrekkers om zo een overzicht te krijgen van de meest gunstige rente. Het kopje aflosvorm geeft u een keuzemogelijkheid hoe u de hypotheek wenst af te lossen.

Let op!
In 2013 zijn de hypotheekregels veranderd. Nieuwe klanten hebben de keuze om lineair of annuïtair af te lossen. Klanten met een bestaande hypotheek (van voor 2013) kunnen wellicht gebruik maken van de volgende aflosvormen: aflosvrij, spaar, leven, hybride (spaar/beleggen), krediet, banksparen.

Door de dekkingsgraad op berekenen te zetten, maakt deze automatisch een berekening van de meest gunstige rente aan de hand van wat u invoert bij benodigde hypotheek en woningwaarde. Wilt u weten wat u maximaal kunt lenen? Maak dan vooral gebruik van onze handige tool: Maximale Hypotheek Berekenen. Als laatste vult u in of u wel of niet gebruik wenst te maken van de Nationale Hypotheek Garantie (NHG).