Een hypotheek afsluiten bij een pensioenfonds. Het lijkt een beetje vreemd, want je koopt je brood immers ook niet bij de slager. En je nieuwe sneakers al helemaal niet bij de keukenboer. Maar in hypotheekland zijn er de laatste tijd nieuwe geldverstrekkers bijgekomen. Zo is het tegenwoordig mogelijk om een hypotheek af te sluiten bij pensioenfondsen. En dat is helemaal zo gek nog niet.

Voordelige hypotheken

Doordat pensioenfondsen nu ook hypotheken verstrekken, is de concurrentie toegenomen. En hierdoor zijn de hypotheekrentes gedaald. Veel pensioenfondsen bieden voordeligere hypotheken dan de grote banken die we kennen. Ze zijn vooral sterk op de lange rentevaste periodes. De consument profiteert van de goede voorwaarden die deze pensioenfondsen bieden bij het verstrekken van een hypotheek.

Specifieke hypotheken

Pensioenfondsen zijn er voor bepaalde doelgroepen. Door de opkomst van hypotheek verstrekkende pensioenfondsen zijn er voor die doelgroepen specifieke hypotheken gekomen. Denk aan mensen die werkzaam zijn in de zorg in de bouw. Voor deze doelgroepen zijn er nu hele specifieke hypotheken. Bijkomend voordeel is dat deze hypotheken hele goede voorwaarden bieden, zoals automatische rentedalingen.

Hypotheek afsluiten

Wil je ook een hypotheek met gewoon goede voorwaarden, geen kleine lettertjes en een scherpe rente? Groninger Hypotheken bemiddelt ook in hypotheek van pensioenfondsen, zoals Munt of Attens. Kom eens langs voor een gratis en vrijblijvend hypotheekgesprek met een onafhankelijke adviseur en krijg een advies op maat.