Skip to main content Skip to search

Financiering Beleggingspand

Beleggingspand financieren voor particulieren, ZZp'ers, DGA’s en vrij beroepoefenaren.

Groninger hypotheken kan u helpen bij de financiering van uw beleggingspand. Wij beoordelen of de aanvraag  kans van slagen heeft en als dit zo is, dan helpen wij u bij de aanvraag van offertes. Ook bij financiering van een beleggingspand zijn wij niet gebonden aan geldverstrekkers.

depositphotos_15544731_original

Wat kunt u verwachten van een samenwerking met ons?

Bij financiering van een beleggingspand is inventarisatie van uw gegevens misschien nog wel belangrijker dan bij een eigen woning financiering. Wij doen allereerst een quick scan van uw financiële situatie en bepalen aan de hand van deze quick scan of het zin heeft om verder te gaan met onderzoek naar een beleggingspand.

Veelgestelde vragen

 • Hoeveel kan ik lenen voor de financiering van een beleggingspand?

  Financiering van een beleggingspand werkt anders dan financiering van een eigen woning. De financiële risico’s voor banken bij een beleggingspand zijn hoger dan bij een eigen woning. De waarde van beleggingspanden wordt bepaald aan de hand van de huurinkomsten. Een goed verhuurd pand is meer waard dan een pand dat leeg staat.
  Banken financieren maximaal ongeveer 70% van de waarde van het beleggingspand. Dit betekent dat u minimaal 30% plus de kosten koper aan eigen geld moet inbrengen.

 • Waar kijkt een bank naar bij financiering van een beleggingspand?

  De bank wil een beeld krijgen van uw financiële situatie. Een bank zal vragen naar uw inkomen, lasten van uw eigen woning, uw vrije vermogen, kredieten etc. Alleen als uw financiële situatie gezond is zal de bank een beleggingspand willen financieren.
  Verder wil een bank niet elk type beleggingspand financieren. Zo spelen de locatie, ligging en de staat van het onderhoud een rol in de beoordeling van de courantheid van de investering. Een bank zal daarom zowel stukken opvragen over uw financiële situatie én aan te kopen pand.

 • Hoe wordt de waarde van een beleggingspand bepaald?

  De waarde van een beleggingspand is afhankelijk van de huurinkomsten. Bij beleggingspanden wordt een waarde bepaald in verhuurde staat en een waarde in onverhuurde staat. Een belangrijk onderdeel om de financiering van een beleggingspand rond te krijgen is het taxatierapport waarin deze twee waarden zijn opgenomen. De waarde van een pand is een aantal maal de jaarhuurinkomsten. Deze vermenigvuldigingsfactor is afhankelijk van de staat van het pand, huurcontracten, locatie van het pand en nog een aantal factoren.

 • Kunt u ook helpen bij de aankoop van een beleggingspand?

  Nog meer dan bij aankoop van een eigen woning is lokale marktkennis bij aankoop van een beleggingspand essentieel. Goede beleggingspanden worden namelijk vaak onderhands verkocht. Vaak staan de panden niet eens op Funda. Groninger hypotheken is geen makelaar, maar wij hebben een netwerk met makelaars die de markt in Groningen goed kennen. Wij kunnen u in contact brengen met deze makelaars en uw wensen goed overbrengen.

Heeft u een andere vraag?

Stel uw vraag gerust via het contact formulier of bel 050-2112431.